اخبار و دانستنی

  • ۰
  • ۰

شیشه ضد حریق

ما در این مقاله قصد داریم در مورد شیشه ضد حریق صحبت کنیم که یکی از جدیدترین و مدرن‌ترین مدل شیشه‌ها، محسوب می‌شود و در مدل‌های مختلفی به بازار عرضه می‌گردد و در حال حاضر نصب آن، برای هر نوع ساختمانی اعم از مسکونی و تجاری و ... یک ضرورت محسوب می‌شود و وجود آن در هر ساختمانی می تواند میزان خسارت‌های ناشی از وقوع آتش سوزی را به صورت قابل ملاحظه‌ای، به حداقل برساند. اما از آن جایی که این مدل شیشه‌ها، شیشه‌های خاص هستند، احتمال می‌رود که همگان در مورد قابلیت‌های خاص آن‌ها، اطلاعات کافی در دست نداشته باشند و فقط از شیشه‌های معمولی برای ساختمان‌های خود استفاده کنند. از این رو، ما قصد داریم در این مقاله، این مدل شیشه‌ها را به طور مفصل مورد بررسی قرار دهیم تا شما نیز ضرورت نصب آن‌ها را درک نمایید و به شما نیز پیشنهاد می‌دهیم که تا پایان با همراه شوید تا با انواع شیشه‌های ضد حریق و عملکرد آن، در زمان وقوع آتش سوزی بیشتر آشنا شوید.

شیشه ضد حریق چیست؟

شیشه‌های ضد حریق، یک نوع شیشه‌ی دوجداره محسوب می‌شوند که در یک طرف آن، از یک لایه‌‌ی طلق‌دار استفاده می‌شود و این لایه‌، برای یک مدتی می‌تواند در برابر سرکشی شعله‌های آتش و حرارت در حال افزایش آن مقاوت کند و بعد از این مدت نیز که ذوب می‌شود به صورت یک عایق عمل می‌نماید و مانع انتقال حرارت به دیگر قسمت‌های یک ساختمان می‌شود. البته لازم است که به این نکته اشاره کنیم که میزان مقاومت این مدل شیشه‌ها، با توجه به نوع آن متفاوت می‌باشد. اما اگر بخواهیم به طور کلی، بگوییم شیشه‌های ضد حریق این قابلیت را دارند که  بسته به تعداد لایه‌ها‌ی خود، می‌توانند بین 30 تا 120 دقیقه، زمان برای فرار ساکنین ساختمان فراهم نمایند و ما برای این که شما بیشتر با قابلیت این مدل شیشه‌ها آَشنا شوید و بتوانید بیشتر ضرورت نصب آن را در ساختمان خود درک کنید، در ادامه سعی خواهیم کرد که هر یک را به طور دقیق، به شما معرفی کنیم.

بیشتر بخوانید: تفاوت پارتیشن شیشه ای و شیشه سکوریت را می‌دانید؟

انواع شیشه‌های ضد حریق

ما در بخش‌های قبلی، شیشه‌های ضد حریق را به شما معرفی کردیم و به این موضوع نیز اشاره کردیم که این مدل شیشه در انواع مختلفی تولید می‌شوند و قابلیت‌های مختلفی دارند و از آن جایی که این وسیله، برای افزایش ایمنی یک ساختمان، به کار گرفته می‌شود حتماً باید در هنگام انتخاب و نصب آن به نوع و قابلیتی که دارد، دقت شود. از این رو، در این قسمت ما جهت بالا بردن آگاهی شما در مورد انواع مختلف این مدل شیشه‌ها، هر کدام را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهیم و سعی می-کنیم نکات و مواردی را برای شما عنوان کنیم که هنگام خرید و انتخاب این محصول، بتواند شما را در انتخاب گزینه‌ی بهتر یاری نماید.

  1. شیشه‌های مات شونده

اولین نوع شیشه‌های ضد حریق که قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم، شیشه‌های مات شونده هستند که لایه‌ی میانی آن‌ها، زمانی که در معرض آتش سوزی قرار می گیرند، مات شده و مانع انتقال گرما به بخش‌های دیگر یک ساختمان می‌شود و قابلیت ویژه‌ی این مدل شیشه‌های ضد حریق، این می‌باشد که می‌توانند در برابر گرمایی به میزان هزار و صد درجه، به مدت یک ساعت مقاومت نمایند و مانع انتقال شعله‌های آتش شوند.

  1. شیشه‌های ضد حریق سرامیکی

نوع دیگر شیشه‌های ضد حریق، شیشه‌های سرامیکی است که در زمره‌ی قدیمی‌ترین و بهترین نمونه‌های شیشه‌های ضد حریق قرار می‌گیرد و قابلیت این را دارد که حدود سه ساعت در برابر حرارت و گرمای ناشی از یک آتش سوزی مقاومت نماید. از این رو، افزون بر این که برای ایمن سازی ساختمان، مورد استفاده قرار می‌گیرد در برخی ظروف و موتورهای خودرو نیز استفاده می‌شوند و جالب است بدانید که شیشه‌های ضد حریق سرامیکی از قابلیت  کاهش صدا، نیز برخوردار هستند و برای مکان‌هایی که برقراری سکوت و آرامش، یک امر ضروی می‌باشد، یک گزینه‌ی بسیار مناسب محسوب می‌شوند.

  1. شیشه‌های پیریکس نشکن

یکی دیگر از انواع شیشه‌های ضد حریق، شیشه‌های پیریکس نشکن می‌باشند که می‌توانند گرمایی به میزان 850 درجه سانتی گراد را به مدت یک ساعت تحمل کنند. اما در برابر گرما عایق نیستند و در صورت آتش سوزی گرما از آن‌ها، عبور می‌کند.

  1. شیشه‌های ضد حریق سکوریت

نوع دیگر شیشه‌‌های ضد حریق، شیشه سکوریت است که علاوه بر این که می‌تواند به میزان 20 دقیقه، در برابر گرما و حرارت مقاومت کند، در برابر انواع ضربه‌ها‌ نیز مقاوم است و در صورتی که ضربه‌ی سختی به آن وارد شود، نمی‌شکند. از این رو، اگر تمایل دارید که میزان ایمنی ساختمان خود را بیشتر افزایش دهید، می‌توانید از  شیشه‌های ضد حریق سیکوریت برای برخی درب‌ها نیز استفاده کنید و میزان ایمنی آن‌ها را نیز، در برابر آتش افزایش دهید.

  1. شیشه‌های ضد حریق سیمی

نوع دیگر شیشه‌های ضد حریق، شیشه‌های سیمی می‌باشند که دارای امتیاز 45 هستند و به این دلیل می‌توانند حدود چهل و پنج دقیقه، مانع نفوذ شعله‌های آتش و دود ناشی از وقوع آتش سوزی، به قسمت‌های دیگر ساختمان ‌شوند و در صورتی که آتش سوزی، طولانی شود امکان شکستن آن وجود دارد، اما به هیچ وجه فرو نمی‌ریزد و جالب است بدانید که شیشه‌های ضد حریق سیمی، جزء اولین شیشه‌هایی هستند که از این قابلیت برخوردار بوده‌اند و علاوه بر کاربردی که در حوزه‌ی ایمن سازی در و پنجره‌‌های ساختمان دارند، در قسمت‌های دیگر یک ساختمان، مثل آسانسور نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزیت‌ها و خصوصیت‌های شیشه‌های ضد حریق

همان‌طور که تا این قسمت مقاله، بدان اشاره شد استفاده از شیشه‌های ضد حریق واقعاً یک ضرورت است و به منظور به حداقل رساندن خسارت‌های مالی و جانی، بهتر است که نصب این مدل شیشه‌ها، تعمیم پیدا کند. چرا که شیشه‌های ضد حریق، علاوه بر نقش مؤثری که در افزایش ایمنی یک ساختمان دارند، از قابلیت‌ها و خصوصیت‌های دیگری نیز برخوردار هستند که مهم‌ترین آن‌ها موارد زیر می-باشد:

1)       کاهش دهنده‌ی میزان مصرف انرژی

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های شیشه‌های ضد حریق، این است که به دلیل عایق بودن، می‌توانند امکان صرفه جویی در مصرف انرژی را فراهم نمایند و از این رو، نصب آن از لحاظ اقتصادی نیز بسیار به صرفه‌تر از شیشه‌های معمولی می‌باشد.

2)       نفوذ ناپذیر بودن در برابر گرد و غبار

مزیت دیگر شیشه‌های ضد حریق، این است که مانع نفوذ گرد و غبار می‌شوند این در حالی است که اگر از شیشه‌های معمولی برای نصب استفاده شود، قضیه به این شکل نخواهد بود و با نفوذ گرد و غبار دائم به داخل ساختمان، فضا داخلی محیط منزل شما به سادگی کثیف می‌شود.

شیشه ضد حریقنحوه تست شیشه ضد حریق

موضوع دیگری که قصد داریم، در مورد آن صحبت کنیم موضوع نحوه‌ی تست کیفیت و دوام شیشه‌های ضد حریق است که از اهمیت بالایی برخوردار است و بررسی ابعاد آن، به شما کمک می‌کند که بیشتر مزیت‌های این مدل شیشه‌ها را درک کنید و بیشتر از آن استفاده کنید و بتوانید از طریق ایمن سازی ساختمان خود به وسیله‌ی این مدل شیشه‌ها، خسارت‌های مالی و جانی ناشی از آتش سوزی‌های بزرگ را به حداقل برسانید. مهم‌ترین روش‌های انجام این تست به شرح زیر است:

  1. استفاده از کوره برای شبیه سازی

یکی از رایج‌ترین روش‌هایی که برای تست میزان مقاومت شیشه‌های ضد حریق، مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده از کوره به منظور شبیه سازی موقعیت آتش سوزی می‌باشد که در آن، شیشه‌ی ضد حریق، به دیواره‌ی کوره نصب می‌شود و زمان و میزان مقاومت آن، سنجیده می‌شود.

  1. تست باریک

روش دیگر تست شیشه‌های ضد حریق، روش تست باریک می‌باشد که در آن بر روی شیشه‌ای که در مجاوت گرما، قرار دارد با شیلنگ فشار قوی آب، آب ریخته می‌شود و در واقع از این طریق سعی می‌شود که به شیشه‌ی مورد نظر، شوک حرارتی داده شود تا عملکرد آن‌ برای زمانی که در معرض آتش سوزی واقعی قرار می‌گیرد، مورد ارزیابی قرار بگیرد چرا که مقاوم بودن شیشه‌ها، در برابر شوک حرارتی آتش سوزی واقعی می‌تواند کیفیت و سرعت مهار حریق را به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: مزایای پارتیشن اداری

جمع بندی

ما در این مقاله، خرید درب اتوماتیک شیشه ای موضوع شیشه های ضد حریق را مورد نقد و بررسی قرار دادیم و سعی کردیم که ضرورت این موضوع را به طور کامل برای شما توضیح دهیم. چرا که نصب این مدل شیشه‌ها در کنار مزیت‌های بی‌شماری که دارد یک قدم مهم در راستای ایمن سازی ساختمان، محسوب می‌گردد و لازم است که حتماً به آن توجه شود و از آن جایی که این مدل‌ شیشه‌ها، تفاوت عمده‌ای با شیشه‌هایی معمولی دارند زمان خرید آن‌ها، حتماً لازم است که خریدار اطلاعات کافی در مورد ویژگی‌های آن‌ داشته باشد تا بتواند یک گزینه‌ی مناسب را برای ایمن سازی ساختمان خود انتخاب کند و در صورت بروز وقوع آتش سوزی بتواند بهترین استفاده را از شیشه‌های ضد حریق داشته باشد و از این رو، پیشنهاد ما، به شما این است که اگر قصد خرید شیشه‌های ضد حریق را دارید خرید پارتیشن شیشه ای حتماً با کارشناسان فروش، یک فروشگاه معتبر در این زمینه صحبت کنید و از راهنمایی‌های آن‌ها استفاده نمایید چرا که این مدل شیشه‌ها در قیاس با سایر انواع شیشه، گران‌تر هستند و متأسفانه این امکان وجود دارد که یک سری افراد سود جود از کم تجربگی شما استفاده نمایند و محصولی بی‌کیفیت را با قیمتی گزاف به شما ارائه دهند.

 

  • ۰۰/۰۴/۰۲
  • sara alijani

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی