شمعدانی یکی از زیباترین گلهایی است که امروزه در اکثر خانهها استفاده میشود و اگر گلدهی آن به شکل استاندارد و معمول صورت بگیرد؛ بسیار جذابتر میشود. معمولا عوامل متنوعی در گلدهی شمعدانی مؤثر هستند اما مهم ترین ترین آنها؛ کود مناسب و رسیدن نور کافی به گل است. اگر کود مناسب برای گلدهی شمعدانی استفاده شود؛ تمام املاح و تغذیههای مورد نیاز آن فراهم خواهد شد و گل، بسیار شادابتر میشود.
البته باید در نظر داشته باشید که هر کودی برای این گل دیدنی و زیبا، مناسب نیست! زیرا در حال حاضر اکثر کودهایی که در بازار وجود دارند؛ شیمیایی هستند و نیازهای گل و گیاهان را به خوبی فراهم نمیکنند. از این رو ما به شما کود آلی اسید هیومیک را معرفی میکنیم تا با استفاده از آن، به یک نتیجه مطلوب و بینظیر برسید و شاهد گلدهی شمعدانیتان باشید.
برخی دیگر از شرایط مطلوب برای گلدهی بهتر شمعدانی
- آبیاری صحیح
اصول صحیح آبیاری به این گل زیبا؛ بسیار مهم است و باید آبیاری را به طور مرتب انجام دهید. دقت داشته باشید که شمعدانیهای رونده و عطری؛ بیشتر به آب نیاز دارند ولی به طور کلی بهترین زمان برای آبیاری به این گیاه، زمانی است که سطح خاک آن تا حدودی خشک شده باشد. البته باید اجازه ندهید که خاک شمعدانی برای مدت زمان طولانی، خشک باقی بماند زیرا ممکن است ریشه آن نیز خشک شود گیاه از بین برود.
همچنین بهتر است بدانید که شمعدانی آب را به شدت جذب خود میکند و اگر بیش از حد لازم به آن آب یدهید؛ ممکن است آسیب ببیند. در روزهای سرد سال نیز؛ آبیاری شمعدانی باید ۱ روز در هفته صورت بگیرد اما در روزهای گرم سال، روزی ۱ بار آبیاری لازم است.
- نور کافی
همانطور که در ابتدا نیز گفته شد؛ شمعدانی برای اینکه گل بدهد و رشد خوبی داشته باشد، به نور خورشید نیاز دارد و باید ان را در جایی قرار دهید که نور به صورت مستقیم به آن بتابد. البته توجه داشته باشید که اگر شدت آفتاب خیلی زیاد است؛ آن را به مکان دیگری انتقال دهید.
این گیاه اگر در سایه و جای تاریک قرار بگیرد؛ به هیچ عنوان گل نمیدهد و حتی ممکن است پژ مرده شود. از این رو سعی کنید کود سیاه برای ینجه در طول روز آن را حداقل ۸ ساعت در معرض نور آفتاب قرار دهید.
- درجه حرارت و دمای مناسب
به طور میانگین بهترین و مناسب ترین دما برای گلدهی شمعدانی؛ ۱۰ الی ۱۵ درجه سانتیگراد است و تا حد امکان باید در فضایی قرار بگیرد که هوا در ان جا جریان داشته باشد.
- خاک حاصلخیز
یکی دیگر از عواملی که باید برای گلدهی شمعدانی به آن توجه کنید؛ خاک حاصلخیز و مناسب است. خاک این گل بهتر است ترکیبی از خاک برگ، خاک باغچه، شن، ماسه و کود گاوی پوسیده شده باشد. همچنین باید مقدار کافی از کود آلی اسید هیومیک نیز؛ در خاک وجود داشته باشد. زیرا کود مناسب برای گلدهی شمعدانی تأثیر بسزایی در کیفیت گلدهی آن دارد و اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد؛ زودتر به نتیجه خواهید رسید.
- هرس کردن
سعی کنید هر چند وقت ۱ بار؛ کار هرس شمعدانی را انجام دهید زیرا این کار باعث میشود گلدهی بهتر انجام شود.مناسب ترین زمان برای انجام این کار؛ فصل مهر یا آبان است که باید با استفاده از قیچی، شاخههای اضافی آن را بچینید و تمام قسمتهای پژمرده را از آن جدا کنید.
بیشتر بخوانید: تاثیر اسید هیومیک بر گل ها
بیماری های گل شمعدانی
- افزایش طول ساقهها
یکی از مشکلاتی که ممکن است برای شمعدانی به وجود آید؛ دراز شدن ساقههای آن است که به علت کمبود نور رخ میدهد. از این رو اگر با چنین مشکلی مواجه شدید؛ بهتر است هر چه سریعتر؛ آن را در معرض نور خورشید قرار دهید. همچنین برای تحریک کردن شمعدانی به پرپشت شدن؛ توصیه میشود جوانههای انتهایی آن را از هر محلی که دوست داشتید، به دلخواه قطع کنید تا گیاه به رشد افقی تحریک شود.
- وجود لکههای قهوهای بر روی گل و برگ
از جمله علائم بیماریهای شمعدانی؛ باکتریایی گیاه است که در مناطق جغرافیایی گوناگون، ممکن است به رنگهای مختلفی نیز دیده شود. توجه داشته که این بیماری قابل درمان نیست و تنها راه نجات گیاه؛ حذف قسمتهای آلوده گیاه است.
- سقوط و ریزش شکوفهها
این مشکل و بیماری؛ بوتریتیس نام دارد و در بین گل شمعدانی بسیار رایج است. این اتفاق بیشتر در زمانهایی رخ میدهد که هوا سرد باشد و برای درمان آن، باید قسمتهای آسیب دیده را از گیاه جدا کنید.
بیشتر بخوانید : تاثیر اسید هیومیک بر روی انواع گل و گیاه
نکات مهم در رابطه با کود دهی شمعدانی
توجه داشته باشید که در اولین قدم باید یک کود مناسب را انتخاب کنید که مناسب گیاه شمعدانی باشد و در طول دوره مصرف؛ آسیبی به گیاه نرساند. تا حد امکان سعی کنید از اسید هیومیک مایع بهره بگیرید زیرا این کود راحتتر ریشه گیاه جذب میشود و تمام عناصر مفید مانند؛ آهن، پتاسیم، روی، فسفر، منگنز، ازت، نیتروژن و… در آن وجود دارد.
هنگام استفاده کردن از کود مناسب برای گلدهی شمعدانی که در فضاهای باز نگهداری میشوند؛ باید دقت داشته باشید که کود دهی را در هوای خنک انجام دهید زیرا ممکن است عناصر شیمیایی، به سرعت خشک شود و در نتیجه موجب از بین رفتن گیاه شود.
تعداد دفعاتی که قرار است به گل شمعدانی کود بدهید؛ معمولا به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید با توجه به آنها، از هیومیک اسید بهره بگیرید. البته فراموش نکنید که این گیاه زیبا با گذشت زمان به کود بیشتری نیاز دارند و هر چقدر بیشتر رشد کنند؛ کود بیشتری نیز لازم دارند. همچنین گیاهان شمعدانی که قبلاً رشد کردهاند و گل گرفتهاند نیز؛ باید حداقل ۱ بار در ماه کود دهی شوند تا مواد مغذی لازم و مورد نیازشان را دریافت کنند.
بیشتر بخوانید: مزایای اسید هیومیک
اگر از کودهای حیوانی به صورت زیاد برای رشد گل شمعدانی استفاده میکنید؛ بهتر است دیگر این عمل را انجام ندهید زیرا یکی از مهم ترین دلایلی که موجب گل ندادن شمعدانیها خواهد شد؛ کود دهی زیاد با استفاده از کودهای حیوانی و شیمیایی است. از این رو سعی کنید تا حد امکان از کودهایی استفاده کنید که دارای املاح و مواد شیمیایی نیستند.
اگر خاک شمعدانی نسبتا شور و یا اینکه کلا شور است؛ حتما هر ماه آن را با استفاده از هیومیک اسید، تغذیه کنید. زیرا شوری خاک؛ یکی دیگر از مهمترین موانع برای رشد و گلدهی گیاهان زینتی است و موجب میشود گیاه شادابی خود را تا حدود زیادی از دست بدهد. استفاده از یک کود مناسب مانند اسید هیومیک تأثیرات بسیار مثبتی بر روند رشد و گلدهی شمعدانی به جای میگذارد و اگر میخواهید تمام نیازهای این گل جذاب تأمین شود؛ حتما از آن بهره بگیرید و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، نتیجه شگفت انگیز و عالی آن را ببینید.
سخن پایانی
توجه داشته باشید که گیاهان گلدانی و تزئینی به خصوص گل شمعدانی؛ اگر به درستی و با در نظر گرفتن یکسری از اصولهای مهم تغذیه نشوند، بعد از گذشت مدتی با کمبود مواد مغذی رو به رو خواهند شد و ممکن است به طور کامل از بین بروند. البته تا زمان قرار گرفتن و استقرار کامل گیاه در محیط خانه و گلدان، احتیاجی به خرید کودهای طبیعی نخواهید داشت اما به محض این که گیاه با محیط بیرون از منزل مانند حیاط یا بالکن تطابق پیدا کرد؛ توصیه میشود هر ۲ هفته ۱ بار یا حداقل ۱ بار در هر ماه، آن را با استفاده از کود مناسب برای گلدهی شمعدانی؛ مانند هیومیک اسید تغذیه کنید تا شادابی و طراوت خود را از دست ندهید و گلدهی آن افزایش پیدا کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید اسید هیومیک با همکاران ما در ایرانکود در تماس باشید.
- ۰۰/۰۳/۳۱