اخبار و دانستنی

  • ۰
  • ۰

برای خرید اسید هیومیک میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

امروزه پس از به عمل آمدن تحقیقات و دیدن نتایج استفاده از کودهای شیمیایی، بهره بردن از کودهای آلی به صورت روزافزونی در حال افزایش است. بر خلاف کودهای شیمیایی که عموما ضربه‌های عمیقی به ساختار خاک و محصولات نهایی می‌زنند و در نهایت، هم به نابودی گیاه و هم خاک می‌انجامند، مواد آلی تقویت‌کنندگانی عمیقا موثر هستند که هر آنچه کودهای شیمیایی فقط وعده‌اش را می‌دهند محقق می‌کنند. این مواد آلی که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند، به اشکال مختلفی برای کشاورزان و باغداران در بازار موجود هستند و تقریبا می‌توان گفت که جای کودهای شمیایی را گرفته‌اند. یکی از مهم‌ترین محصولاتی که در این زمره قرار می‌گیرد و در حال دریافت توجهی جهانی است، اسید هیومیک است.

 

اسید هیومیک چیست؟

از سال‌های آغازین مدرسه در دروسی مثل علوم به کودکان فرآیندی به اسم تجزیه شدن را آموزش می‌دهند. همه ما از کودکی آموخته‌ایم که تقریبا تمامی چیزهایی که اطراف ماست را طبیعت تامین کرده است و در نهایت هم، به واسطه فرآیند تجزیه شدن، به طبیعت باز می‌گردند. این یک تصور تقریبا درست است. اسید هیومیک یکی از آن مواردی است که باعث شده ما از واژه تقریبا استفاده کنیم. دانشمندان حوزه کشاورزی با بررسی ساختار و بافت مواد مرده، به این نتیجه رسیدند که گاهی فرآیند تجزیه شدن به معنی واقعی کلمه در برخی موارد استثنایی رخ نمی‌دهد و برخی از اجزای یک ماده پس از گذشت سال‌ها به جای نابود شدن و از بین رفتن، با قرار گرفتن در یک شرایط میکروارگانیسمی خاص و ترکیب با عناصر و مواد دیگر، به چیز دیگری تبدیل می‌شوند که خاصیت‌های ارگانیکی شگفت‌آوری در خود دارند. موادی همچون نفت، زغال سنگ و مواد هیومیکی از جمله همین موارد استثنایی هستند.

 

بیشتر بخوانید: تاثیر اسید هیومیک بر گیاهان

اسید هیومیک بقایای مواد آلی‌ای است که تجزیه شده‌اند و در اعماق زمین هستند. این ماده که مولکول‌هایی قهوه‌ای رنگ و سنگین وزن دارد، دارای مزایای بسیار زیادی در فرآیندهای زیست‌محیطی است که ما قصد داریم در این مقاله به این مزایای مهم بپردازیم. توجه داشته باشید که اسید هیومیک ماهیت فعال دارد یا غیرفعال. اسید هیومیک فعال هیومیکی است که قابل حل شدن در آب است و اسید هیومیک غیرفعال را نمی‌توان در آب حل کرد.

انواع اسید هیومیک کدامند؟

اسید هیومیک در حال حاضر به سه صورت در بازار وجود دارد:

 

اسید هیومیک مایع. این نوع اسید به صورت مایع در بسته‌ها و قوطی‌های پلاستیکی موجود است و در واقع به لحاظ استفاده آسان‌ترین نوع آن می‌باشد. شما این کود آلی هیومیکی را به همان صورتی که به گیاه آب می‌دهید استفاده می‌کنید و گیاه نیز همانند آب، اسید هیومیک را سریعا به خود جذب می‌کند.

اسید هیومیک پودری (جامد). این پودر همان اسید هیومیک مایع است که خشکانده شده است. کود هیومیک پودری از نوع فعال آن است، یعنی در آب حل می‌شود، به همین دلیل هم عمدتا در سیستم آبیاری استفاده می‌شود. قابل استفاده بودن اسید هیومیک در سیستم آبیاری (فعال یا غیرفعال بودن اسید هیومیک) تاثیر مستقیمی بر روی میزان قیمت آن دارد.

اسید هیومیک گرانوله. این نوع از اسید هیومیک غیرفعال است و در قسمت خاک گیاه قابل استعمال است. به دلیل اینکه اسید هیومیک گرانوله امکان حل شدن در آب را ندارد ارزان‌تر از اسید هیومیک پودری در بازار یافت می‌شود. اسید هیومیک گرانوله توپ‌های کوچک قهوه‌ای‌رنگ و تیله‌مانندی هستند که برای تقویت وضعیت گیاه باید برای مدت‌زمانی در خاک قرار داده شوند.

بیشتر بخوانید: تاثیر اسید هیومیک بر گندم

مزایای انواع اسید هیومیک چیست؟

اسید هیومیک، این ماده هیومیکی مغذی و سرشار از فایده، در خود ترکیبی از فسفر، گوگرد، ازت، کلسیم، منیزیم، مس و روی دارد. کود اسید هیومیک برای گیاه یکی از ضرورت‌هاست چرا که تغییر و بهبودی که این ماده در ساختار هم گیاه و هم خاک انجام می‌دهد، تغییری متفاوت از دیگر کودهاست. اینکه مزایای استفاده از اسید هیومیک چیست، سوالی است که جواب مفصلی دارد و ما می‌خواهیم به یک این مزایا بپردازیم.

 

نگهداری و افزایش سلامت گیاه و خاک گیاه: اسید هیومیک با تاثیر بر مقاومت و جنس خاک، گیاه را شاداب‌تر و حتی ترمیم می‌کند.

افزایش بازدهی و تولید گیاهان: تقویت ریشه گیاه توسط اسید هیومیک منجر می‌شود گیاه مسیر طبیعی رشد و ثمردهی را طی کند.

تزریق مواد آلی به خاک‌های ضعیف و فاقد مواد آلی: اسید هیومیک سرشار از ترکیباتی است که طی سال‌ها غنی شده‌اند و می‌توانند خاک‌های در حال مرگ را هم احیا کنند. این ترکیبات آلی به برگرداندن تعادل ماده‌ها در خاک نیز کمک می‌کند حتی اگر خاک در وضعیت خوبی به سر ببرد.

افزایش ذرات ریز و بخشیدن انسجام و همگنی به آن: هیومیک اسیک از این راه فرسایش و از کار افتادگی خاک را به حداقل می‌رساند.

استحکام بخشیدن به ریشه‌ها: ریشه‌دهی گیاهان مسئله بسیار مهمی است. به عبارتی این که یک گیاه توانایی ریشه‌دهی داشته باشد نشان از سلامتی گیاه دارد و کود هیومیک بهترین عامل و محرک برای این امر است.

بالا بردن تولید کلروفیل در گیاهان: نبود کلروفیل و سبزدانه یکی از ناهنجاری‌های بسیار رایج در گیاهان است. اگر گیاه رنگ و رو رفته‌ای دارید که سبزی و طراوت خود را از دست داده است در استفاده از کود هیومیک و محصولات هیومیکی درنگ نکنید.

بالا بردن توان جوانه‌زنی در گیاهان: این که در فصلی از سال گیاه شما باید جوانه بزند اما هر چه صبر می‌کنید این اتفاق رخ نمی‌دهد، به این دلیل است که مشکلی در ساختار ریشه-ساقه گیاه شما یا خاک گیاه شما وجود دارد. هر دوی این مشکلات به دست مواد مغذی‌ای که از ذرات هیومیکی به خاک و گیاه انتقال پیدا می‌کند حل خواهد شد.

کاهش سدیم‌های سمی از خاک: اگر سدیم خاک گیاه شما بالا باشد، خاک شما به شوری دچار خواهد شد و باید برای رفع شوری (کاهش سدیم) از اسید هیومیک به عنوان یک کود ضد شوری استفاده کنید. پیش از این که خاک شما به همچین وضعیتی بیفتد از اسید هیومیک استفاده کنید تا نه تنها از شوری پیشگیری کرده باشید بلکه استعداد خاک را برای ابتلای احتمالی از بین برده باشید.

ارگانیک بودن و عدم ضربه زدن به محیط زیست، خود گیاه و حیوانات: استفاده از کودها و محصولات شیمیایی تبعات زیادی دارد. شما با کودهای شیمیایی در تلاشید که محصولی ارگانیک را زنده نگه دارید حال آنکه هم محصول ارگانیک خود را به خطر می‌اندازید و هم دیگر موجوداتی که ممکن است در چرخه طبیعت با آن محصول پیوند داشته باشند را در خطر قرار می‌دهید. برای زنده نگه داشتن یک گیاه، باید به چیزی از جنس خود آن، یعنی محصولی ارگانیکی و از دل طبیعت بیرون آمده متکی بود. هیومیک اسید از طبیعت می‌آید و با آن سازگار است.

به صرفگی و کم بودن هزینه آن: اسید هیومیک به دلیل ماندگاری بالا و اثرگذاری طولانی‌مدت بر خاک و گیاه در طی سال‌ها یک محصول کاملا به صرفه است. اگر بخواهید کودهای فسفری و ازتی را به صورت جداگانه خریداری نمایید می‌بینید که داشتن محصولی که مجموعه‌ای از این ترکیبات را دارد انتخابی هوشمندانه‌تر است.

نگهداری بیشتر آب در خاک: بخشیدن تعادل به خاک و روان کردن جنس آن از مزیت‌های مهم استفاده از اسید هیومیک است چرا که نبود چنین ویژگی‌ای در خاک می‌تواند در کوتاه‌مدت خاک را به خشکی، شوری، تشنگی و نهایتا مرگ بکشاند و گیاه را نیز به دنبال آن به طور کامل از بین ببرد.

 

  • ۰۰/۰۲/۰۲
  • sara alijani

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی